Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018

Ο Εθνικισμός στην Τέχνη - 2ος κύκλος [#78]

Στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Ο συγκεκριμένος πίνακας φιλοτεχνήθηκε από τον Βρετανό ζωγράφο Albert Chevallier Tayler (1862–1925) και απεικονίζει ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο στιγμιότυπο μιας οικογένειας της Βικτωριανής εποχής.

Ο AlbertChevallierTaylerσπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Heatherley,  έπειτα στην Βασιλική Ακαδημία, ενώ στην συνέχεια μαθήτευσε κοντά σε πρωτοποριακούς καλλιτέχνες του Παρισιού.

Η βασική καινοτομία του συγκεκριμένου καλλιτέχνη είναι το γεγονός ότι ζωγράφιζε «En plein air», σε ελεύθερη μετάφραση «σε ανοιχτό ορίζοντα», ότι δηλαδή ενδιαφερόταν να αποτυπώνει από κοντά διάφορες στιγμές, στην φύση, και όχι σε κάποιο εργαστήριο, όπως έκαναν οι ακαδημαϊκοί.

Πράγματι, ο αυθορμητισμός και το συναίσθημα που προσφέρει αυτή η τεχνική είναι έκδηλα στον συγκεκριμένο πίνακα, ο οποίος συνδέει τα Χριστούγεννα με την αγάπη, την θαλπωρή και φυσικά την οικογένεια, αξίες που στον σημερινό κόσμο του καταναλωτισμού και του φαίνεσθαι έχουν σχεδόν εκλείψει

 

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 48 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.